Miltu maisījumi
Speltas miltu maisījumi:
- Bez pievienota cukura;
- Bez pievienota sāls;
- Olbaltumvielu avots;
- Daudz sķiedrvielu.
Šie maisījumi ir ātri un viegli pagatavojami – nepieciešams pievienot tikai ūdeni. Speltas miltiem ir oriģināla garša. Gatavotie ēdieni no šiem miltiem ir vērtīgi un rada patīkamu sāta sajūtu.
Milti
Speltas (plēkšņu) kvieši – viena no senākajām graudaugu kultūrām, kas bija pazīstama jau akmens laikmetā.
Atšķirībā no citu šķirņu kviešiem, speltas graudi atrodas plēksnēs, kas tos aizsargā no slimībām un kaitēkļiem, tie ir ģenētiski veseli graudi, kas izturīgi pret vides piesārņojumu un izceļas ar augstu uzturvērtību.
Mūsu speltas kviešu milti tiek malti, ievērojot vēsturiskas tradīcijas, ar akmens dzirnakmeņiem.