line

Speltas lipeklis

line

Cilvēkiem, kuri izvairās no kviešiem un lipekļa

Speltas produktus bieži izvēlas kā alternatīvu tradicionālajiem kviešiem tie, kuri rūpējas par sabalansētu uzturu un svaru. Šo graudaugu kultūru bieži izvēlas tie, kuriem ir glutēna nepanesība, kas atrodas tradicionālajos kviešos. Cilvēki pēc tradicionālo kviešu lietošanas jūt diskomfortu. Speltu izvēlas tie, kuriem ir paaugstināts holesterīna līmenis un novājināta imūnsistēma.

Speltas lipeklis atšķiras no tradicionālo kviešu lipekļa

Speltas lipeklim piemīt citādāka molekulārā struktūra, nekā tradicionālo kviešu lipeklim. Tāpēc tā iedarbība uz cilvēka organismu ir atšķirīga. Lipeklis, kas atrodas speltas miltu produktos, vieglāk asimilējas, neizraisa smaguma sajūtu pēc ēšanas.

Alerģija pret kviešiem

Alerģijai pret lipekli jeb lipekļa nepanesībai pēdējā laikā tiek pievērsta arvien lielāka uzmanība. Liela daļa cilvēku, kuriem ir tradicionālo kviešu lipekļa nepanesība, neizjūt diskomfortu, lietojot produktus, kas pagatavoti no speltas graudiem.

Tomēr, paturiet prātā, ka dažas alerģijas var būt bīstamas cilvēka veselībai, tāpēc, ja jums ir alerģija pret tradicionālo kviešu lipekli, ir rekomendējams konsultēties ar dietalogiem vai atbildīgajiem ārstiem pirms speltas produktu lietošanas.

Your browser is out of date!

Update your browser to view this website correctly. Update my browser now

×